Απονομη Βραβειων για τον Ψηφιακο Διαγωνισμο Wiki Loves EU

wiki loves EU

Η Inter Alia, το GLAM Hack, η Wikimedia Community User Group Greece σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, συνδιοργανώνουν απονομή βραβείων για τις νικήτριες και τους νικητές του ψηφιακού διαγωνισμού Wiki Loves EU (1-9 Μαΐου 2019).

Η απονομή βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 (ώρα 19:00-21:00), στη Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Athen.

To Wiki Loves EU είναι ένας διαγωνισμός με θέμα τη συγγραφή, την επεξεργασία και τον εμπλουτισμό των λημμάτων της Βικιπαίδειας σχετικά με την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου).

Ο/H πρώτος/η νικητής/τρια κερδίζει ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι (Ρουμανία), το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2019, για να παρακολουθήσει το τελικό συνέδριο της δράσης: “A new narrative for Europe: Bringing more union into the European Union”, η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Europe for Citizens της Ευρωπαϊκής Ένωσης.* Οι άλλοι/ες δύο νικητές/τριες του διαγωνισμού λαμβάνουν δωροεπιταγές αξίας €150 και €100 ευρώ αντίστοιχα.

Περισσότερες Πληροφορίες για την Απονομή Βραβείων για τον Ψηφιακό Διαγωνισμό Λημματογράφησης Wiki Loves EU

Σύνδεσμος Wikipedia
Σελίδα της Τελετής Απονομής Βραβείων στο Facebook

Δελτίο τύπου της Τελετής Απονομής Βραβείων

Δελτίο τύπου της Τελετής Απονομής Βραβείων στα Αγγλικά / Press Release in English
Σχεδιασμός λογοτύπου: Balint Boroka CC BY-SA 4.0

Σχεδιασμός αφίσας: GLAMHacker CC BY-SA 4.0

* Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του ταξιδιού προσφέρονται από την Inter Alia. Σε περίπτωση που ο νικητής ή η νικήτρια του πρώτου βραβείου είναι κάτω των 18 ετών, απαιτείται η παρουσία συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ωστόσο η Inter Alia δεν δύναται να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της/του συνοδού.


Μαραθώνιος Λημματογράφησης “Wiki Loves EU”

2019-04-18

Η Inter Alia, το GLAM Hack, η Wikimedia Community User Group Greece σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, συνδιοργανώνουν -για πρώτη φορά- το μαραθώνιο λημματογράφησης Wiki Loves EU, με διάρκεια από την 1η Μάη 2019 έως και τις 9 Μάη 2019. Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει τη δημιουργία, την επεξεργασία και τον σημαντικό εμπλουτισμό των λημμάτων της Βικιπαίδειας σχετικά με την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τρεις νικητές και νικήτριες του διαγωνισμού θα επιλεγούν με βάση το μεγαλύτερο όγκο προστιθέμενου υλικού. Η επιλογή των νικητών και των νικητριών θα γίνει από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από το προσωπικό της Inter Alia και από μέλη του GLAM Hack και του Wikimedia Community User Group Greece.

Ο πρώτος νικητής ή η πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού θα κερδίσει ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι (Ρουμανία), τον Οκτώβριο του 2019, προκειμένου να παρακολουθήσει το τελικό συνέδριο της δράσης  “A new narrative for Europe: Bringing more union into the European Union”, η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Europe for Citizens” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του ταξιδιού προσφέρονται από την Inter Alia. Σε περίπτωση που ο νικητής ή η νικήτρια είναι κάτω των 18 ετών, απαιτείται η παρουσία συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ωστόσο η Inter Alia δεν δύναται να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του/της συνοδού.

Οι άλλοι δύο νικητές ή οι άλλες δύο νικήτριες του διαγωνισμού θα λάβουν δωροεπιταγές αξίας €150 και €100 ευρώ αντίστοιχα.

Τα ονόματα των νικητών και των νικητριών δεν θα ανακοινωθούν δημόσια. Η επικοινωνία με τους νικητές και τις νικήτριες θα πραγματοποιηθεί ιδιωτικά.

Περισσότερες πληροφορίες και ενδεικτικός κατάλογος λημμάτων:

https://el.wikipedia.org/wiki/Βικιπαίδεια:Wiki_Loves_EU

Σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook

Δελτίο Τύπου Wiki Loves EU

Δελτίο Τύπου Wiki Loves EU στα Αγγλικά

Αφίσα Διαγωνισμού

Σχεδιασμός λογοτύπου: Balint Boroka CC BY-SA 4.0

Σχεδιασμός αφίσας: GLAMHacker CC BY-SA 4.0

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ρεβέκκα Κεφαλέα στο email glam.hack.events@gmail.com