Πώς είναι να ζεις αυτή τη ζωή; Ο κινηματογράφος μετατρέπεται σε βιβλιοθήκη

living-library-trianon

Ζωντανή Βιβλιοθήκη, 13 Μαρτίου 2022, Τριανόν, 16:00

Η Inter Alia και το Positively Different Short Film Festival σας καλούν σε μια καινοτόμα εμπειρία με στόχο να προβληματιστούμε μαζί και να μάθουμε όλα από κάτι καινούριο.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη μας φέρνει σε επαφή με ιστορίες και αφηγήσεις, στις οποίες σπάνια έχουμε πρόσβαση. Τι αλλάζει στη ζωή μας όταν μεγαλώνουμε;

Mέσα από τη διαδικασία «ανάγνωσης ενός βιβλίου», ενός ατόμου που είναι πρόθυμο να μοιραστεί την εμπειρία του, ίσως βρεθούν κάποιες απαντήσεις. Ίσως γεννηθούν καινούργιες ερωτήσεις, ίσως ξυπνήσουν άγνωστα συναισθήματα. Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη είναι μια ευκαιρία να μπούμε στην ιστορία της ζωής του άλλου, να επισκεφθούμε μέρη που δεν έχουμε φανταστεί, να μάθουμε μια ιστορία που φάνταζε μη-προσβάσιμη.

Μέσα από την διαδικασία της Ζωντανής Βιβλιοθήκης, αναγνώστες και βιβλία επιβιβάζονται για ένα κοινό ταξίδι, όπου η φαντασία, η δημιουργία και η διαδικασία περιπλέκονται, και τα «αναμνηστικά του ταξιδιού», αυτά που μας μένουν μπορούν να εξελιχθούν ελεύθερα σε άπειρο αριθμό συνδυασμών και προορισμών, αυξάνοντας έτσι την εννοιολογική αξία των χώρων που είναι καινοτόμοι και ασυνήθιστοι.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη είναι μια ειδική εκδήλωση όπου τα βιβλία είναι άνθρωποι και το «διάβασμα» είναι στην πραγματικότητα μια ανθρώπινη συνάντηση, διάλογος, συζήτηση, ανταλλαγή μεταξύ του «βιβλίου» και του «αναγνώστη». Στη διάρκεια της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με βιβλία διαφόρων ηλικιών, σεξουαλικοτήτων και βιωμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Για εγγραφές και δηλωσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Boyka στο boneva@interaliaproject.com ή 2155 45 11 74.