Απολογισμός του Ψηφιακού Διαγωνισμού Λημματογράφησης Wiki Loves EU 2019

Wiki_Loves_EU_1

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, η Inter Alia, το GLAM Hack, και η Wikimedia Community User Group Greece, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, συνδιοργάνωσαν την απονομή βραβείων για τις νικήτριες και τους νικητές του πρώτου ψηφιακού διαγωνισμού λημματογράφησης Wiki Loves EU!

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε -για πρώτη φορά φέτος- το χρονικό διάστημα 1-9 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, και είχε ως στόχο τη συγγραφή, την επεξεργασία και τον εμπλουτισμό λημμάτων της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας σχετικά με την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού δημιουργήθηκαν 36 νέα λήμματα και επεκτάθηκαν σημαντικά 5 υπάρχοντα από 6 χρήστριες και χρήστες, ενώ συνολικά προστέθηκαν πάνω από 24.000 λέξεις νέων πληροφοριών!

Στο πλαίσιο της απονομής, βραβεύτηκαν οι τρεις νικήτριες και νικητές του διαγωνισμού που αναδείχθηκαν βάσει του συνολικού όγκου προστιθέμενου υλικού, συζητήθηκε ο ρόλος της Βικιπαίδειας ως μέσου συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, και παρουσιάστηκε η ιδέα πίσω από τη διοργάνωση του πρώτου Wiki Loves EU — με την επιθυμία και την ελπίδα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός να διοργανώνεται -από δω και στο εξής- κάθε χρόνο, με τη συνεργασία και άλλων μη-κερδοσκοπικών φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και άλλων κοινοτήτων Βικιπαιδιστών από όλη την Ευρώπη.

H πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού, Reda Raouchaia, κέρδισε ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι (Ρουμανία), το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2019, προκειμένου να παρακολουθήσει το τελικό συνέδριο της δράσης  “A new narrative for Europe: Bringing more union into the European Union”, η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Europe for Citizens” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο δεύτερος νικητής, Spouliasis, κέρδισε δωροεπιταγή αξίας €150, και η τρίτη νικήτρια, Mika kts δωροεπιταγή αξίας €100.

O διαγωνισμός και η απονομή βραβείων χρηματοδοτήθηκαν από το Ίδρυμα Wikimedia.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του ταξιδιού στο Βουκουρέστι προσφέρονται από την Inter Alia.

Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ.

Δείτε τον τελικό απολογισμό του διαγωνισμού και της απονομής βραβείων εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ρεβέκκα Κεφαλέα στο email glam.hack.events@gmail.com